Ознака: Жешко време

Не „заборавајте“ ги своите деца во автомобилите!

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ОД НАЈВИСОК СТЕПЕН Приближно илјада деца починале од топлотни бранови во автомобили во САД од 1990 година, а 56 проценти од децата што починале...

Апел скопјани рационално да ја користат водата како ресурс

ЖЕШКОТО ВРЕМЕ ЈА ЗГОЛЕМИ ПОТРОШУВАЧКАТА НА ВОДА Врз основа на податоците на Управата за хидрометеоролошки работи од каде што се најавуваат високи температури, кои деновиве...

Акропол затворен за посети поради жешкото време

Најпосетениот антички споменик во светот, атинскиот Акропол, денеска неколку часа остана затворен за посетителите поради исклучителната жештина во грчкиот главен град. Како што беше соопштено,...

Жешкото време непријател на ловџиските кучиња

Ловџијата секогаш треба да носи вода за својот четириножен придружник во ловот и никогаш да не се потпира на природните извори, оти тие можат...