Ознака: возраст

Колку ни треба сон зависи од нашата возраст

Спиењето е суштинска телесна функција за луѓето од сите возрасти. Тоа нѐ одржува здрави и полни со енергија и ги подобрува менталната јасност, меморијата,...

Еден екран вклучен, милијарди мозочни клетки „исклучени“

Честото користење паметен телефон, таблет или компјутер ја зголемува социјалната изолација, одзема време за социјални активности и игра, а со тоа го попречува социјалниот...

Детето од најмала возраст треба да ја засака книгата!

На часот кога се обработува лектирата наставникот треба да биде одлично подготвен, да ја познава целосно содржината, да поставува различни видови прашања, од едноставни, до...

Европскиот пазар на трудот не избира според возраста

Вработеноста кај лицата на возраст од 55 до 64 години, на ниво на Европската Унија, се зголемила со особено брзо темпо во годините помеѓу...

Холанѓанец бара законско право да се подмлади 20 години

Пензиониран Холанѓанец се чувствува во одлична психофизичка кондиција и смета дека е дискриминиран според возраста на пазарот на трудот, но и во љубовта, па...

Следува „најстарото“ СП досега?

Просечната возраст на фудбалерите на СП 2018 ќе биде 27 години и 11 месеци. Во фудбалот годините не играат голема улога, за што пример...