Ознака: Александар Русјаков

„50 испеани приказни“ од Александар Русјаков е добитник на...

Комисијата за доделување на наградата во состав: проф. д-р Весна Мојсова Чепишевска (претседателка), д-р Атина Цветаноска и Жорж Поповски (членови), пред да пристапи кон...

Рациновото признание за 2022 доделено на Александар Русјаков за „Хотел меѓу...

Во Велес во салата на Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ синоќа свечено беа отворени 59-ти Рацинови средби. На свеченоста беше доделена наградата Рациново признание...

Вистината е фејкњуз

Многумина скептици се прашуваа зошто битката толку трае. Сега веќе сите ја знаеме причината. Тоа беше скриена тактика на Западот. Украинците мораа да ги...

Русјаков: „Хотел меѓу две војни“ е роман за љубовта на Елени...

Не сакам многу да зборувам за себе, ниту, пак, за своите дела – најдобро е тие да зборуваат за себе. Отсекогаш сум сакал да...

Доделена наградата „Пегаз“ на Александар Русјаков за „Хотел меѓу војни“

Свечено доделување на наградата „Пегаз“ за 2021 година и промоција на победничкиот роман „Хотел меѓу две војни“ од Александар Русјаков се одржаа вечерва во...

Доделување на наградата „Пегаз“ и промоција на победничкиот роман „Хотел меѓу...

Свечено доделување на наградата „Пегаз“ за 2021 година и промоција на победничкиот роман – „Хотел меѓу две војни“ од Александар Русјаков, ќе се одржат...

Оваа колумна не е за Меси и Роналдо

Да споделам неколку поенти од она што го забележав (без да сакам) изминатава недела, па ќе пишувам за тоа што всушност ми е намера. Еден....

Вознемирувачки безобразна и неверојатно блес(к)ава колумна

Јас искрено сум сит, море презаситен веќе од планетарни кошмари. Особено затоа што еден од тие кошмари падна и врз нас и никако да...

Датумот што ќе апси криминалци

Женска уста се затвора со бакнеж. Тоа одамна го знам. Највкусно е така. Велиш мизогинија, шовинизам, сексизам и феминизам. Да ти кажам нешто. Мизогинија...

Ненормална работа

Не ги можам веќе либераливе. Ама стварно. Не заслужуваат никаква сериозна анализа. Камоли дебата. Затоа ќе си терам по свое. Оти ме изморија сериозно....