Фото: Игор Бансколиев

Преку преговарачките глави, Софија сака да не обезглави

Што се крие зад наводното бугарско одложување на ветото? Дали ваквата изјава на бугарскиот премиер Кирил Петков е нова стапица за Македонија? Дали е тоа уште еден обид за денационализација и деноминација на македонската нација, со цел Македонија да се стави пред свршен чин да ги прифати сите бугарски барања пред отворањето на секој кластер во преговорите со ЕУ? Познавачите на состојбите сметаат дека прифаќањето бугарските позиции да станат дел од преговарачката рамка би било погубно за Македонија.

Прочитајте повеќе во утрешниот број на „Нова Македонија“