Мицкоски на средба со Јанша

Ни треба јасна визија и креатива да се справиме со економската криза, во Македонија имаме проблем со големата корупција и невладеењето на правото, рекол лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, на состанокот со словенечкиот премиер, Јанез Јанша, кој е и претседател на Словенечката Демократска Странка, најголемата партија и сестринска партија на ВМРО-ДПМНЕ во рамките на Европската Народна Партија.

Мицкоски информира дека на состанокот било разговарано за актуелните случувања во Македонија со главен фокус на големата корупција и невладеењето на правото во Македонија.

– Зборувавме и за начин со кој што овде во Словенија се справуваат со најголемиот предизвик можеби на човештвото во овој момент, а тоа е КОВИД пандемијата, но и резултатите и би рекол нерезултатите коишто ги спроведува нашата влада во рамките на справувањето со пандемијата во Македонија. Зборувавме за рецесијата за тешката економска ситуација во Македонија. Морам да признаат дека и овде во Словенија се чувствуваат економските последици предизвикани од КОВИД пандемијата, но далеку не се такви какви што тие се девастирачки во нашата земја во Македонија, поради неспособноста и немањето јасна визија и креатива како се справиме со таа економска криза – рече Мицкоски.