Кумановец се соочува со кривична пријава поради ширење на говор на омраза на социјалните мрежи.

-На 22.04.2018 СВР Куманово поднесе кривична пријава против И.Ј. (43) од село Пелинце, Старо Нагоричане поради сомнение дека сторил кривично дело „Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем“ член 394-г ст.1 од Кривичниот законик на РСМ- информира МВР во дневниот билтен,

Делото го сторил на 21.04.2019 преку социјалната мрежа Фејсбук.