Нов начин на живот значи нови навики. Да ги почитуваме мерките за заштита и да сфатиме дека веќе се дел од нашето секојдневие, напиша министерот за здравство Венко Филипче на Фејсбук, апелирајќи да се носат маски при излегувањето од дома.