Ознака: Велешкиот

Работилница на режисерката Диана Добрева во Велешкиот театар

Диана Добрева, најзначајната театарска режисерка во Европа во овој миг, ќе одржи работилница во Велешкиот театар, на 29 и 30 април. Работилницата е дел...

Претставата „Добри луѓе“ во Велешкиот театар

Претстaвата „Добри луѓе“, во режија на Тамара Стојаноска, а во продукција на независниот театар „Златен Елец“, се одигра во Велешкиот театар. „Добри луѓе“ ги испитува...