Ознака: ПРО-ЗА Балкан

Оливера Николова: Она што го работиме никогаш не ќе знаеме со...

Денес, кога мојата земја и мојот јазик успешно го множат своето ехо, а ние се чувствуваме срчни и полетни, зошто да не кажеме дека...

Рајко Грлиќ: Некогаш фестивалите ни беа услов за да можеме да...

Разговор на Александар Прокопиев со режисерот Рајко Грлиќ се одржа на вториот фестивалски ден на десетото издание на фестивалот „Про-За Балкан“, во кафе-книжарницата „Буква“,...

Промоција на книгата „Полиграф“ на Пијан Славеј

ПОЧНА ДЕСЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ „ПРО-ЗА БАЛКАН“ Музички перформанс на Пијан Славеј и промоција на неговата трета поетска книга „Полиграф“ ќе се одржи вечерва во...