Ознака: оркестарско деби

Симон Трпчески со оркестарско деби во Солун

Македонскиот пијанист Симон Трпчески ја затвори сезоната на Државниот филхармониски оркестар на Солун. Во Церемонијалната сала на универзитетот „Аристотел“, под диригентската палка на маестро...