Ознака: Кристијан Ристески

Сакав на луѓето да им понудам еден мал филмски антидепресив

Кристијан Ристески, режисер По светската премиера на фестивалот „Слемденс“ и македонската премиера на фестивалот „Браќа Манаки“, филмот „Снежана на крајот умира“ на режисерот Кристијан Ристески,...

Дебито на Кристијан Ристески со светска премиера на „Слемденс“

ФИЛМ+: „Снежана на крајот умира“ е прв македонски филм селектиран на овој фестивал. „Слемденс“ е почетното скалило кон славата на некои од најпознатите режисери...