Ознака: крадецот

УМБЕРТО И КРАДЕЦОТ НА ЧАДОРИ, 3

- Умберто, оној крадецот… тој... – Да, Тоше? – Тој е мојот шеф... господинот Давидов. Тоше е премногу возбуден, па почна да зборува погласно отколку...

УМБЕРТО И КРАДЕЦОТ НА ЧАДОРИ, 2

Кога седна на своето место зад шалтерот, Тоше љубезно, вредно и педантно, како и секогаш, ја вршеше својата работа, ама едвај ја дочека паузата,...

Умберто и крадецот на чадори (1)

Необичниот чадор Умберто живее во Дождоградец. Откаде пак необичен? Во Дождоградец, се гледа по името, чадорите играат важна улога во секојдневниот живот. Многу често, а...

Шегаџијата и крадецот

Песни што ме тераат да играм „All along the watchtower“ е напишана и снимена од добитникот на Нобеловата награда Боб Дилан, за неговиот осми албум...