Ознака: исциплинирањето

Со вербални испади кон децата покажуваме беспомошност, а не авторитет

Повишувањето на тонот кон децата, односно викањето „ја премолчува“ пораката што сакаме да му ја пренесеме на детето и води до тоа детето само...