Ознака: Еф-ти-екс

Конфискувани 700 милиони долари од имотот на Банкмен-Фрид

Американските федерални обвинители заплениле имот од речиси 700 милиони долари од основачот на „Еф-ти-екс“, Сем Бенкмен-Фрид, главно во форма на акции на „Робинхуд“, се...

Ловот по загубеното богатство на „Еф-ти-екс“ нема да биде лесен

Сем Банкмен-Фрид неодамна вложи жалба против стечајната постапка за неговата банкротирана компанија „Еф-ти-екс“, барајќи 500 милиони долари од замрзнатите средства наменети за кредиторите, пишува...

Рецесијата и потресите тешко го погодија криптопазарот, во 2023 треба да...

Криптопазарот не остана имун на рецесијата што го зафати светот во изминатата година, со што во 2023 не е веројатно придвижување нагоре. Прво ќе...

Падот на осрамотениот „криптокрал“ продолжи со апсење на Бахамите

Сем Банкмен Фрид, основачот на неуспешната услуга за тргување со криптовалути „Еф-ти-екс“, е уапсен на Бахамите, а американските федерални обвинители поднеле кривична пријава против...

Како пропаѓањето на „Еф-ти-екс“ го симна криптокралот од престолот

Криптовалутите се соочуваат со сериозен проблем - забавата заврши. Свешите долари од наивните купувачи веќе не пристигнуваат по падовите во мај и во јуни,...

„Белиот витез“ на криптопазарот загуби 16 милијарди долари во историскиот финансиски...

Сем Банкен-Фрид во понеделникот беше милијардер, дури и кога неговата криптоимперија почна да се распаѓа, но веќе во петокот потполно го загуби неговото богатство,...