Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25546)

Најгрдото куче на светот

Животни Се одржа натпревар за избор на најгрдо куче на светот, а победата ја освои куче од мешана раса со чивава, по име Мистер Хепи...

УПМ во Младинскиот културен центар

Во Младинскиот културен центар (МКЦ), во денсинг-салата, на 16 јуни, во 20 часот, ќе се одигра претставата УПМ (Уметност - политика - мудрост), во...

Чествување на Рацин во КИЦ

Чествување на поезијата на Коста Солев Рацин ќе се одржи денеска, во 20 часот, во „Салон 19:19“, во Културно-информативниот центар - Скопје - Речиси осум...

Омаж за Омер Калеши во „Чифте-амам“

Националната галерија организира омаж за почитуваниот и ценет сликар Омер Калеши, кој почина во април годинава, по подолго боледување. Изложбата во негова чест ќе...

„Елегија во пет здива“ во „Јордан Х.К. Џинот“ во Велес

„Елегија во пет здива“ е танц-театар базиран по мотиви од избрана поезија од Радован Павловски, Петре М. Андреевски, Михаил Ренџов, Ацо Шопов и Никола...

Пет вида животни што се најсмртоносни во светот

Суровите ѕверови од сите облици и големини можат да бидат многу смртоносни. Некои од нив активно предизвикуваат голем број човечки смртни случаи. Прочитајте кои...

Матуранти од повеќе генерации во еден глас ги пееја песните на...

Концерт за паметење во СРЦ „Борис Трајковски“ во Скопје Сите членови на „Меморија“ и овој пат ја истурија сета своја позитивна енергија врз многубројната публика...

Украинската војска необучена за користење на софистицираното западно оружје

Украина покрај со недостиг од воена опрема се соочува и со специфичен проблем Според зборовите на некои од офицерите во украинската војска, необученоста за користење...

Eнергетско решение има, но треба плански да се наштима

Обновливи извори - да, ама сѐ уште се неопходни домашните енергетски капацитети Влијанието на емисиите на стакленички гасови од Македонија гледано во европски, а особено...