Ознака: ЧетГПТ

ЧетГПТ добива можност за запомнување

Четботот со вештачка интелигенција ЧетГПТ добива можност за запомнување, што значи дека ќе може да ги „памти“ претходните разговори, со што идните ќе бидат...

Џемини на „Гугл“ – почеток на експлозијата на генеративната ...

Историјата на вештачката интелигенција е испрекината со периоди на таканаречени „зими на вештачката интелигенција“, кога се чинеше дека технологијата влезе во ќор-сокак и финансирањето...

ЧетГПТ стана своеволен и ги отфрла корисничките задачи

Корисниците на ЧетГПТ се фрустрирани од неодамнешните случаи во кои популарната вештачка интелигенција одбива задачи или им сугерира на корисниците сами да ја завршат...

Светските медиуми почнаа да го блокираат пристапот до ЧетГПТ

„Дизни“, „Њујорк тајмс“, „Си-ен-ен“ се меѓу десетината големи американски медиуми што го блокираа пристапот до ЧетГПТ и започнаа студена војна против вештачката интелигенција. Редакциите на...

Корисниците што наоѓаат грешки во ЧетГПТ можат да заработат до 20.000...

Компанијата „ОпенАИ“ има намера да ги награди оние што ќе пронајдат грешки во четботот ЧетГПТ. „ОпенАИ“ објави програма што ќе ги награди оние што ќе...

„Алибаба“ лансира ривал на ЧетГПТ

Кинескиот технолошки гигант „Алибаба“ го најави доаѓањето на својата технологија со вештачка интелигенција во стилот на ЧетГПТ, наречена Тонги Чианвен. „Алибаба“ има намера да го...

„ЧетГПТ“ е најбрзорастечката интернет-апликација на сите времиња

Интернет-апликацијата „ЧетГПТ“ на калифорниската компанија „ОпенАИ“, која се занимава со развој на вештачка интелигенција, е најбрзорастечката апликација во историјата, објави „Јаху фајнанс“. Според студијата...