Ознака: Бехтел и Енка

Николоски со нови сознанија за договорот за коридорот 8: На 23...

Откако Владата ги потврди моите наводи дека доколку не се воведе 60 часовна работна недела Македонија ќе плаќа огромни пенали или „дополнителни трошоци за...

Левица: Владата сака да протне 60 часа работна недела откако Уставен...

Денес на комисиска расправа се ставени скандалозните предлог-измените на Законот со работни односи, со кои се предвидува работниците на Коридорот 8 да работат и...

Николоски: Владата ќе плаќа огромни пенали на „Бехтел и Енка“ ако...

Ако работната недела не се зголеми од 40 на 60 часа во период од 45 дена од потпишувањето на договорот со „Бехтел и Енка“...

Законските измени за автопатските делници пред пратениците, граѓански организации бараат повлекување...

Измените и дополнувањата на девет закони поврзани со автопатските делници што треба да ги гради американско-турскиот конзорциум „Бехтел и Енка“ се на дневен ред...

Јовески: За „Бехтел и Енка“ се побарува документација, кај случајот „пасоши“...

За случајот „Бехтел и Енка“ од надлежните институции се побарува одредена документација, а се преземаат и други доказни средства, но во овој момент не...

Одобрени 243 милиони евра на „Бехтел и Енка“ за коридорите 8...

На американско-турскиот конзорциум „Бехтел и Енка“ му се одобрени 15 милијарди денари односно 243 милиони евра за проектот за коридорите 8 и 10д, средства...

Бубевски: За тендерот за надзорот на „Бехтел и Енка“ по допрен...

Основното јавно обвинителство Скопје, по закон, не може да постапува по предмети за јавни набавки, туку таа надлежност ја има ОЈО за гонење на...

„Бехтел и Енка“ ќе гради четири автопатски делници од 1,3 милјарди...

Во наредните пет години Конзорциумот „Бехтел и Енка“ денеска потпиша договор со Јавното претпријатие за државни патишта (ЈПДП)  за изградба на четири автопатски делници во...

Владата го одобри договорот за изградба на коридорите 8 и 10д

На предлог на Комитетот за преговори за изградба на Коридорот 8 и 10д, Владата го одобри договорот за изградба на планираните четири автопатски делници...