Ознака: централи

ЕБОР ќе го поддржи планот од 4 милијарди евра за Македонија...

Меѓународните кредитори, вклучително и Европската банка за обнова и развој и Светската банка, го поддржуваат планот од 4 милијарди евра (4,35 милијарди американски долари)...

Генералниот штрајк ќе ја загрози работата на десет нуклеарни централи во...

Вчера започна националниот штрајк на француските синдикати, со кој се бараат повисоки плати во услови на највисока инфлација во последните децении, што ќе биде...

Обновливите извори на енергија ги потиснаа нуклеарните централи

Според извештајот за статусот на светската нуклеарна индустрија за 2021 година, глобалното производство на нуклеарна енергија се намали за 3,9 отсто во 2020 година...