Ознака: трансформацијата

Трансформацијата на НАТО се наметнува како неопходност

Сè повеќе воени аналитичари што се пронатовски ориентирани, имено уверени во пресудната улога на НАТО за одржување на светскиот мир и стабилност, сѐ почесто...

„Неортодоксна“ приказна за траумата и за трансформацијата

Во текот на овие неколку месеци принудно седење во изолација поради моменталната ситуација со пандемијата, речиси за најголемиот дел од нас, Нетфликс претставува секојдневна...