Ознака: Стопанската комора

Мора да се бараат нови земји каде би ги пласирале нашите...

Можностите за извоз во Европската Унија се максимално пополнети затоа мора да се бараат нови земји каде би ги пласирале нашите производи според квалитетот...

Чевларите и туризмот први на удар од коронавирусот

Ширењето на коронавирусот низ Европа веќе значително се одразува како врз европската економија, така и врз македонското стопанство, кое е во директна поврзаност со...

Потребно ни е целосно редефинирање, а не само реформирање на правосудниот...

Правосудниот систем, таков каков што е денес, ни покажува дека веќе нема простор за реформирање - или одлучно ќе се пристапи кон негово целосно...

Текстилната индустрија бара поддршка за да го зголеми бројот на вработени

Кога би имало расположлива работна сила што би сакала да работи во текстилната, кожарската или во чевларската индустрија, 5.000 работни места се веднаш слободни,...