Ознака: СОВЕТОТ

Дали држава што не е признаена од сите членки на Советот...

Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ), како што се очекуваше, даде зелено светло за Косово да стане 47-та членка на најстарата паневропска организација...

Косово наскоро полноправна земја членка на Советот на Европа

Во Парламентарното собрание на Советот на Европа веќе е изготвено нацрт-мислење за барањето на Косово за прием во Советот на Европа. ПССЕ му препорачува...

Ирецот Мајкл О’Флаерти е избран за нов комесар за човекови права...

За време на зимската сесија во Стразбур, Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ), при вториот круг на гласање го избра Ирецот Мајкл О’Флаерти...

Ние Европејците се соочуваме со најсериозните последици од војната во Европа

„Долги години за цврстите темели на растот на европската економија беше заслужна добрата комбинација, односно добрата соработка меѓу најсилно развиените западни технологии и евтините...

Бугарија го искомпромитира Советот на Европа

Шеснаесетгодишното одолжување, всушност, избегнување од страна на Бугарија да ги спроведе пресудите на Европскиот суд за човекови права, на некој начин може да се...

Кога баба беше невеста?!

Почитувани читатели, морам да споделам еден настан што најверојатно е преземен како метод на дипломатско дејствување и однесување на нашиот источен сосед пред Советот...

Бугарија е на пат да биде исфрлена од Советот на...

Единствениот спас на Бугарија од исклучување од Советот на Европа е промена на нејзиниот Устав и признавање на македонското малцинство Почитувани читатели, се надевам дека...

Прогласување кризна состојба во целата држава

Очекувањата се уште денеска да се прогласи кризна состојба во траење од 30 дена на територијата на целата држава. Не се исклучува можноста за...