Ознака: свеста

Уметнички активизам за издигнување на свеста

„Интерарт културниот центар“, во соработка и со поддршка на швајцарската амбасада во Скопје, ја продолжува националната турнеја на проектот „Простор за разговор“, со настан...

Авторки што ја издигнуваат свеста за „внатрешниот женски глас“

Изложбата „Жени за жени“, поставена во „Мала станица“, е меѓународен проект во форма на двегодишно истражување на женските уметнички практики на уметниците на териториите...

Македонска палигенеза – мистични бездни на свеста

Нашиот сегашен, вистински, идентитет останува ист, непроменет во текот историјата и секогаш достоинствено испливува од под малтерот и од под густите идентитетски наслаги, премачкувања,...