Ознака: Сашо Василевски

Уставниот суд ќе расправа и за амнестираните за 27 април –...

Уставните судии на седницата в среда, како шеста точка на дневен ред, ќе расправаат дали да ја прифатат иницијативата за оценка на уставноста на...

Антикорупциска: Платформите на Матка не може да се легализираат

Градоначалникот на општина Сарај, Блерим Беџети, кривично да одговара поради непостапување по барањата за легализација на дивите платформи на Матка, а Владата да ги...

Арнаудов и Василевски не сакаат да кажат дали ќе гласаат за...

Пратениците Љубен Арнаудов и Сашо Василевски на излегување од Кривичен суд, на паузата од денешното судење за настаните од 27 април минатата година во...

Пратеникот Сашо Василевски излегува од домашен притвор

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Сашо Василевски, кој е обвинет за настаните во Собранието на 27 април минатата година, излегува од куќен притвор откако Кривичниот совет...

Се модернизира трафостаницата „Дуброво“

Започна модернизацијата на трансформаторската станица „Дуброво“, при што ќе биде инсталирана нова опрема. Проектот опфаќа замена на примарна опрема, како прекинувачи, разделници, струјни и...