Ознака: ПИОМ

ДЗР: Фондот и покрај зголемување на приходите од придонеси од ПИО,...

Оствареното зголемување на приходите во 2022 година и понатаму не е доволно за покривање на расходите за социјални бенефиции, истите се покриваат со одвојување...

Забележано отсуство на поделба на надлежностите во ПИОМ поради недостиг на...

Отсуство на поделбата на надлежностите и одговорностите на вработените во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување поради недостиг на кадар, слабости во чувањето и...

Стабилниот пензиски систем е приоритет за Владата

Шахпаска на средба со директорката на Фондот за ПИОМ Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска имаше средба со в.д. директорката на Фондот...

Владата донесе одлуки за именувањa: Фондот за здравство и ПИОМ добија...

Владата на денешната седница донесе одлуки за именување директори, в.д. директори и членови на управни одбори на повеќе јавни претпријатија и акционерски друштва во...

Со измама земал пари од пензионери

Гевгелиската полиција на 15 јануари уапсила 51-годишен жител на овој град кој извршил кривични дела измама, лажно претставувајќи се како теренски работник во ПИОМ...

Пари има, нема виновник за дупката во вториот пензиски столб

Ќе се открие ли виновникот или целата афера ќе се забошоти? Кој учествувал во скандалот и зошто толку време се криела кражбата од идните...

Почна првата уплата од државата кон двете приватни пензиски друштва

Првата уплата од државата кон двете приватни пензиски друштва за оштетените осигуреници на кои со години не им биле плаќани придонеси во вториот пензиски...

МТСП: Во ПИОМ има дупка од околу 15 милијарди денари

Неодговорното однесување на претходното раководство, погрешните политики и ад хок покачувања на пензии, надвор од законската рамка за 10 години направи дупка од околу...

Без буџетските пари ПИОМ би бил пред колапс

Со ребаланс на буџетот, Владата на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување му додели дополнителни 660 милиони денари, a со тоа продолжува трендот на...