Ознака: Охридски Регион

Невозможно е на 60 страници да се презентираат сите проблеми на...

Екологистите незадоволни од извештаите поднесени до УНЕСКО Претставници на 17 еколошки невладини организации и граѓански иницијативи од Охрид, Струга и Поградец денеска на прес-конференција истакнаа...

Костадиновска-Стојчевска: Работиме на зачувување на Охридскиот регион со статусот кој го...

Работиме на зачувување на Охридскиот регион со оној статус кој го има и со унапредување, бидејќи само така може да го потврдиме статусот доделен...

Нуредини: Преземаме заеднички активности со Албанија за заштита на Охридскиот Регион

Денеска во Охрид се одржа заедничката седница на националните комисии на УНЕСКО на Северна Македонија и на Албанија на којашто е договорено да се...

Владата донесе заклучоци за заштита на Охридскиот Регион

По последните случувања со градежните активности на локацијата ресторан-дискотека „Парк“, Министерството за култура предложило информација до Владата за потребата за интегриран, координиран и синхронизиран...

Заев: Заедничка акција за заштита на Охридскиот регион

Претседателот на Владата, Зоран Заев, во придружба на министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, денеска имаше средба со градоначалниците на општина Охрид Константин...

Извештајот за Охридскиот регион ќе биде доставен до УНЕСКО

Владата го разгледа и усвои Извештајот за состојбата со заштитата на природното и културното наследство на Охридскиот регион и напредокот во спроведувањето на препораките...

Спасовски на работни средби во Охрид и Вевчани, се набавуваат нови...

При денешната работна посета на Полициските станици – за граничен надзор Охридско езеро и за гранични работи Свети Наум, со колегите од охридската сообраќајна...

Рок од десет дена за изготовка на акциски план за Охридско...

Владата ја усвои информацијата за учество на делегацијата на Република Македонија на 43 состанок на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО во Баку, Азербејџан,...