Ознака: кредитен рејтинг

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава, економијата ќе...

Економскиот раст во земјава на среден рок ќе се стабилизира, значаен имплус ќе даде приватната потрошувачка и инвестициите, вклучително и капиталните инвестиции. Дополнително влијание...

Македонските девизни резерви повисоки за 270 милиони евра, банкарскиот сектор е...

Според извештајот на агенцијата за кредитен рејтинг „Фич“ Македонската економија покажа отпорност на глобалните шокови. Макроекономската стабилност е задржана, поддржана од конзистентната поставеност на политиките...

АМ Бест го потврди кредитниот рејтинг „A“ со стабилна среднорочна прогноза,...

Агенцијата за кредитен рејтинг АМ Бест, во рамките на редовната годишна ревизија на Заваровалница Триглав и Позаваровалница Триглав Ре, ги потврди кредитниот рејтинг на...

„Стандард и Пурс“: Денарот и банкарскиот систем и натаму се стабилни

Курсот на денарот е стабилен, девизните резерви минатата година се зголемени, додека банкарскиот систем, исто така, е стабилен. Ова се заклучоците за монетарниот дел...

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија: Денарот останува стабилен

Денарот останува стабилен – фиксниот курс е клучно сидро на стабилноста на македонската економија. Девизните резерви достигнаа 3,7 милијарди евра во септември и со...

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија

Централната банка успешно ја одржува довербата во банкарскиот сектор, што се докажува и преку постојаниот раст на депозитите во 2020 и 2021 година, се...

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија

Кредитната агенција „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија на ББ- со стабилен изглед. Нивните очекувања се дека македонската економија годинава ќе...

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија – ББ-...

Кредитната рејтинг агенција „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ - со стабилен изглед. Од агенцијата посочуваат дека македонската економија продолжила...

Основите на банкарскиот сектор и натаму се здрави

Фундаментите на банкарскиот сектор на Македонија и натаму се здрави, објави агенцијата „Фич“ соопштувајќи дека го потврдува кредитниот рејтинг на нашата земја „ББ+“, со...

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг ББ со позитивен изглед за Македонија

Aгенцијата „Фич” соопшти дека го потврдува кредитниот рејтинг на Македонија ББ, со позитивен изглед, информираат од Министерството за финансии. – На потврдата на рејтингот ББ...