Ознака: Заканите

Разузнавањето од отворени извори е неопходно за спротивставување на заканите

Вреднувањето на важноста на ОСИНТ, во комбинација со ХУМИНТ и СИГИНТ, ќе даде силна шанса за лидерите да ги добијат најдобрите информации за да...

Заканите препознаени, стратегија допрва ќе се прави

ЗЛАТКО АПОСТОЛОСКИ, НАЦИОНАЛЕН Н КООРДИНАТОР  ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА НАСИЛЕН ЕКСТРЕМИЗАМ И БОРБА ПРОТИВ ТЕРОРИЗАМ Во неодамнeшната анализа на Балканската истражувачка репортерска мрежа (БИРН) за постоењето...

Заканите се повторуваат, поуки не се извлекуваат

Загрижува фактот што хакерите толку лесно упаднале во системите на исклучително чувствителни владини институции, па добро што во целата ситуација не ни направиле и...