Ознака: годишен извештај

Македонија останува во категоријата „делумно слободни земји“ во извештајот на „Фридом...

Глобалната слобода продолжи да се влошува и во 2023 година, што е тренд кој трае 18 години по ред, соопшти „Фридом хаус“ во штотуку...

Обвинителството се соочува со недостиг од 88 обвинители

Советот на ЈО го усвои извештајот за работата на ЈОРМ Советот на јавни обвинители, денеска, ја одржа 89. седница, на која го разгледуваше годишниот извештај...

Македонското малцинство во Бугарија со речиси никакви права

Состојбата на македонското малцинство во Бугарија во 2021 година продолжува да биде лоша во врска со ескалацијата на односите со Македонија поради обидите на...

Ревидиран годишен извештај на Групација Триглав и Заваровалница Триглав за 2020...

Надзорниот одбор на Заваровалница Триглав на седницата одржана на 30.03.2021 година го потврди ревидираниот годишен извештај на Групацијата Триглав и на матичното друштво за...

Годишен извештај на Групација Триглав

Надзорниот совет на Заваровалница Триглав на седницата одржана на 30.3.2020 година го потврди ревидираниот годишен извештај на Групацијата Триглав и на матичното друштво за...

Стејт департмент: Корупцијата и неказнивоста најзначајни проблеми во Македонија

Стејт департментот го објави извештајот за човековите права во кој за Република Македонија е нотирано дека најзначајни прашања се поврзани за извештаи за тортура...