Ознака: воспитување

Како се воспитуваат психички цврсти деца?

Родителите вообичаено се надеваат дека ќе одгледаат ментално силни деца кои ќе може полесно да се вратат од неуспех и да ги надминат животните...

Со викање покажуваме беспомошност, не авторитет. Родителски грешки за дисциплинирањето и...

Викањето „ја премолчува“ пораката што сакаме да му ја пренесеме на детето и води до тоа детето само да го слуша нашиот глас, нашиот...

Воспитување и образовање на младите, што беше тоа?

Фактот што бројката на вербални и физички инциденти меѓу учениците е сѐ поголема јасно покажува дека нешто недостига во општествениот систем на развој на...

Плетенка

Животот, драги мои, се создава низ процес на образование и воспитување. Мачно, секојдневно и со многу грешки, падови, кревања и повторувања. И пак одново...

Декадентни реформи во основното образование

Образованието претставува педагошки процес во кој се стекнуваат и усвојуваат знаења, систем на знаења, вредности и системи на вредности, кои изградуваат навики и умеења,...

Лукашенко: Физичкото казнување може да биде полезно за децата

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, изјавил дека физичкото казнување може да биде полезно за воспитувањето на децата. Како што пренесуваат западните медиуми, Лукашенко нагласил дека...