Ознака: Ал Аква

Трамп со нов лапсус, џамијата Ал Акса стана Ал Аква

Презентирајќи го долгоочекуваниот мировен план, таканаречениот „Договор на векот“, американскиот претседател Доналд Трамп познатата ерусалимска џамија Ал-Акса ја нарече Ал Аква, поради што повторно...