Фото: Игор Бансколиев

Сончевото време, навидум, донесе одреден оптимизам во Скопје, кое го очекува утрешното продолжување на полицискиот час, чија цел е да го спречи ширењето на заразата. Радвиженоста во центарот на Скопје, каде што минувачите, кои главно носеа маски, ги извршуваа секодневните активности, се забележува фотографиите кои попладнево ги направи фоторепортерот на „Нова Македонија“ Игор Бансколиев.