Фото: Маја Јаневска Илиева

На граничните премини Табановце и Богородица утринава за излез од земјава се чека од 30 до 45 минути, соопштува Авто мото сојузот на Македонија.

На останатите гранични премини од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.