Познатиот македонски режисер Милчо Манчевски, во пресрет на премиерата на неговиот последен филм „Бикини Мун“, го запознаваме од едно поинакво светло.

Филм што ве има променето?

– „Тарзан“.

Режисер што го презирате?

– Ларс фон Трир, Спајк Ли.

Вашиот најголем страв е…

– Од страв.

Песна што би сакале да ви свири на погреб?

– (I Can’t Get No) Satisfaction.

Ви се повраќа од…

– Лицемерие.

Најлицемерно на светот ви е…

– Од кај да почнам?

Кога би можеле да го обоите светот со боја, која би доминирала?

– Васаби-зелена.

Би облекле облека во која не се чувствувате пријатно само во случај на…

– Никогаш.

Идеална држава е…

– Норвешка, кога би ја преселиле на Карипско Море.

Најголема глупост што ја прават луѓето е…

– Што се плашат.