Пет трика за визуелно зголемување на просторот

Со неколку паметни трикови инспирирани од дизајнот на ентериерот, можете да научите како визуелно да ја направите просторијата поголема. Користете контрасти и светли бои:...

Работи што треба да ги чувате подалеку од машината за перење

Домување Сите понекогаш грешиме кога переме алишта и на еден или друг начин ги валкаме белите алишта или ја уништуваме омилената маица. За да не...

Таблетите за машина за садови може да се користат за повеќе намени

Домување Таблетите за машини за миење садови се дизајнирани да се справуваат со тврда вода, дамки и маснотии од храната, така што не е изненадување...

Собно растение што jа спречува кондензациjата во домот

Домување Во повеќето домови во текот на зимата се појавува влага на прозорските стакла, но домашното растение што спречува кондензација може да ја намали можноста...

Новогодишен декор за божиќна магија

Со ништо не може да се замени магијата од божиќното украсување на вашиот дом за новогодишните празници. Природното зеленило, црвените украси, панделките и незаменливите...

Осветлувањето – важен елемент во ентериерот

Функционалната улога на осветлувањето е исклучително важна. Правилно осветлениот простор во кој се работи или престојува, помага во извршувањето на сите активности. Тоа особено доаѓа...

Кујнски апарат што троши најмалку струја

Домување Изминативе години има многу поскапувања на повеќето дневни потреби, но и даноци, што е дополнително оптоварување на буџетот од домаќинствата. Затоа е неопходно рационално...

Грешки што придонесуваат за загревање на домот

Домување Одредени избори при уредувањето на вашиот дом можат да станат „проблеми“ во текот на летото и високите температури и да придонесат за загревање на...

Три домашни растенија се одлични прочистувачи

Проветрувањето на просторијата дефинитивно станува непожелна идеја, бидејќи надвор е ладно, а и загадено. Меѓутоа, не се пожелни и застојаниот воздух во домот и...

Исчистете неколку работи за беспрекорен дом

Домување Без разлика дали се подготвувате за чистење или штотуку сте дознале дека ќе ви дојдат гости за неколку часа, со чистењето на неколку работи...