Ознака: валентина бакти

Наше е она што им го оставаме на другите луѓе

Неодамна таа ја приреди и препеа на српски антологијата „Избор из савремене македонске поезије“, во која се застапени 22 македонски поети и поетеси. Пред...

„Скопски колажи“, изложба на Валентина Бакти

„Скопски колажи“, омаж посветен на Скопје, на српската уметница, поетеса и актерка Валентина Бакти, ќе се одржи во кафе-книжарницата Буква, в среда (27 јули),...