Ознака: Украинските

Распределбата на украинските бегалци да важи и за другите мигранти

Државите од групата „МЕД 5“, во која членуваат Шпанија, Италија, Грција, Кипар и Малта, побараа од ЕУ да демонстрира солидарност при распределбата на мигрантите...

Украинските бегалци соочени со негостопримство и проблеми веќе се враќаат...

Како што објавивме неодамна, бугарските власти планираа да испратат околу 18.000 Украинци што се сместени во хотелите на бугарскиот морски брег во различни региони...