Ознака: тишината

Минатото во тишината на историјата

Знаете ли што е најтешко денес? Нема ништо психолошки поисцрпувачки од постојаниот притисок да се пазите од секој изречен збор и да се преправате...

Зборувајќи против тишината

Очигледно човековите права во Македонија сѐ уште не се излезени од комунистичкиот шинел на минатиот век. Заробени права за заробени умови. И вие очекувате...