Ознака: руски ЛНГ

Увозот на руски ЛНГ во ЕУ се зголеми за 40 отсто...

Според истражувањето на невладината организација „Глобал витнес“ Увозот на течен природен гас на ЕУ од Русија скокна за 40 отсто меѓу јануари и јули 2023...