Ознака: Подводен робот

Подводен робот би можел да ги замени нуркачите во опасните операции

Научниците од универзитетот ЕТХ во Цирих, кои работат со компанијата „Тетис роботикс“, развија подводен робот што може да се користи во ситуации премногу опасни...