Ознака: ХПВ

Грозданова: Деветвалентна ХПВ вакцина и за момчиња од 12 до 18...

Осовременет е календарот за редовна имунизација со деветвалентна ХПВ вакцина-Гардасил 9 што ќе биде достапна за еден месец на вакциналните пунктови, најавија на денешната...

Родителите одбиваат вакцина за девојчињата против ХПВ, иако ракот на грло...

Ракот на грлото на матката во 99,8 проценти е предизвикан од хуман папилома вирус (ХПВ). Во земјава сѐ уште има одбивност од страна на...

ХПВ – вакцинација и масовен скрининг како најдобра превенција за намалување...

Потребно е подигање на јавната свест во однос на ХПВ-вакцините, како најдобра превенција за спречување на рак на грлото на матката и што помасовен...

СЗО ја потврди делотворноста на вакцината против ХПВ со потенцијал да...

Вакцината со единечна доза против хуман-папилома вирусот (ХПВ) има потенцијал да ги промени „правилата на играта“, велат стручњаци од Светската здравствена организација (СЗО). Експертите од...