Ознака: Ферус Мустафов

Свиреше на 13 инструменти, труба, саксофон, гајда, зурла, шупелка…

Почина кралот на ромската музика Ферус Мустафов По кратко боледување, почина кралот на ромската музика Ферус Мустафов. Веста за неговата смрт вчера ја објавија и...

Почина кралот на ромската музика – Ферус Мустафов

Ноќеска на 72 години, по кусо боледување почина легендарниот музичар Ферус Мустафов. Мустафов ќе биде погребан во Штип, каде е роден и каде последните години...