Ознака: чипирање

Дали е време за чипирање на луѓето?

Теоретичарите на заговор, се чини, беа во право. Чипирањето започна. Меѓутоа, иако многумина тврдеа дека луѓето ќе бидат чипирани од страна на сопственикот на...

Чипирањето на луѓето станува реалност со корона-пандемијата

Од научно популарна фикс-идеја до актуелна реализација Вирусот ни донесе и екстремно зголемено ниво на контрола врз нашите животи, однесување, постапки, едноставно имаме впечаток дека сме...

Сто и триесет кучиња-скитници чипирани во Кичево

Акцијата за решавање на проблемот со кучињата скитници, организирано започна во мај, и се спроведуваше до крајот на август, кога целосно беа потрошени средствата...

АХВ евидентирала 15.000 миленици

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) по наводите изнесени во текстот „Никој не го контролира чипирањето на кучињата“ објавен во завчерашното издание на дневниот...

Никој не го контролира чипирањето на кучиња

Дали бесплатното чипирање миленици што почна од август годинава ќе ги реши проблемите со кучињата-скитници останува да се види. Акцијата ќе трае до март...