Ознака: УПОЗ

Предлозите за зголемување на платите во јавниот сектор неприфатливи за синдикатите

Има поместување од „мртва точка“, но в понеделник ќе се одржи нов состанок на кој ќе се направи уште еден обид за доближување на...

Вработените од Министерството за култура на протест, бараат зголемување на платите

Вработените од Министерството за култура, Управата за заштита на културното наследство и Агенцијата за филм денеса се собраа на протест пред Министерството за финансии,...

Не бараме плати за луксуз, туку за достоен живот – административците...

Нашите барања се повеќе од правични, немаме никаква информација од Владата и се уште немаме покана за средба со нив. Податоците што вчера ги...

Месец на протести: Денес незадоволство искажуваат матичните лекари и  администрација

Неисплатата на минималната плата и барањата за усогласување на останатите плати ги натераа дел од синдикатите да организираат разни форми на незадоволство. Синдикатот на...

Платите скалесто да се зголемат или УПОЗ ќе стапи во штрајк

Со зголемување на минималната плата и немањето слух на Владата скалесто да се покачат и останатите плати ќе се оствари тоа што Синдикатот на...

Дали седумчасовниот работен ден во Македонија е илузија

Додека Владата размислува, а УПОЗ чека одговор, се обидовме да дознаеме постојат ли расположение и можности за воведување седумчасовен работен ден или 35-часовна работна...

УПОЗ бара седумчасовен работен ден и прогласување на 2 јануари и...

Иницијатива за прогласување на 2-ри јануари и 2-ри мај за неработни денови, како и воведување на седумчасовен работен ден, ќе поднесе до Владата на...

Администрацијата мора да се реорганизира

Сеопфатна и долготрајна реформа со вклученост на сите страни во нејзиното креирање и доаѓање до ефикасна јавна администрација, беше пораката од вчерашната дебата „Зошто...