Ознака: тужи

Кадија те тужи…

Отсуството на претставници од Македонија во европските институции (затоа што комисиите во нашето собрание сѐ уште не се целосно конституирани, по изборите) го искористија...

Рашковски ќе тужи партии, новинари и портали

Генералниот секретар на Владата, Драги Рашковски, најави дека утре ќе поднесе повеќе тужби, поради неовластено тонско снимање, за клевета и за навреда. Арбитражна постапка,...

Кинескиот технолошки гигант „Хуавеи“ ги тужи САД

Кинеската компанија „Хуавеи“ соопшти дека ги тужи САД поради забрана на федералните агенции да ја користат опремата на тој технолошки гигант. - Конгресот на САД...

И СЈО има кој да го тужи?!

Министерството за правда, во новиот нацрт-закон изработен по предлог од Владата, за СЈО предвидува нов формат, проширување на надлежностите, но наедно и продолжување на...

Тенисерка тужи поради повреди од допинг-тестови

Медисон Бренгл (САД) ги тужи тениските ВТА и ИТФ и бара отштета поради нивната, како што вели „навредлива администрација на програмата за антидопинг“, објавија...