Ознака: стапиците

Стапиците на демократијата

Ако можам да генерализирам, демократијата или демократската практика на земјите од таканаречените „нови демократии“ во Европа во голема мера е слика на демократската практика...

Стапиците на запирките, додавките и ситните букви

Една година по одржувањето на првата меѓувладина конференција за отворање на процесот на преговори меѓу Македонија и ЕУ, вчера, 25 јули 2023, започна собраниската...

Онлајн стапиците при купувањето од дома

Иако плаќањата преку интернет генерално се безбедни, најмногу благодарение на методите за сигурна автентикација на клиентите што се широко имплементирани во Европа, криминалците континуирано...

Дали со закон за лобирање ќе се избегнат стапиците на корупцијата

Постојан предизвик за државите претставуваат препознавањето и спречувањето на „мутациите“ на феноменот корупција, кој често може да се маскира под нови, навидум политички покоректни...