Ознака: ски-центар

Почна скијачката сезона на „Копанки“ и „Нижеполе“

На „Копанки“ и ски-центарот „Нижеполе“ денеска официјално почна скијачката сезона. На „Копанки“ беше пуштена во употреба жичницата како и видиковецеот кој го изгради хотелот...

Австрија ги има најубавите ски-центри, а Македонија најевтината понуда

Според истражувањето на германскиот туристички портал „Травелциркус“ Седум од 11-те најдобри скијачки центри во Европа се наоѓаат на Алпите, но најевтини се скијачките центри во...