Ознака: работилница

Учениците од скопското училиште „Војдан Чернодрински“ ја илустрираат новата книга...

РАБОТИЛНИЦА ЗА КРЕАТИВЕН ИЗРАЗ Во библиотеката на основното училиште „Војдан Чернодрински“ во Скопје, минатата седмица се одржа интересен креативен настан за шеесетина четвртоодделенци. Тоа беше...

Работилница „НФТ арт – револуција или полуција“

Културниот центар „Јадро“ утре и задутре ќе ја организира дводневната работилница „НФТ арт - револуција или полуција“, на која уметниците детално ќе се запознаат...

Работилница „Пиши-бриши“ во Јадро

КСП Центар - Јадро организира дводневна работилница за креативно пишување „Пиши-бриши“ на 5 и 6 јуни наменета за млади на возраст од 15 до...

Азбуката на љубовта и на другарувањето е разбирлива за сите!

Филип Величковски и Тина Јакимовска им покажаа на учениците од ОУ „Лазо Трповски“ и на дечињата во градинката „Орце Николов“ во Скопје, како, и...

Работилница за кукларство во Театарот за деца и младинци

Во рамките на првото издание на ИФДТ „Игор Маџиров“, од 1 до 3 октомври, ќе се одржи работилница за кукларство под менторство на Јакуб...

Регионалната соработка е важна за држење чекор со светските продукциски текови

Илија Тирицовски, продуцент Во рамките на петтото издание на „Бич филм фестивал“ во Охрид се одржа работилница за филмска опрема, со цел да се споделат...

„Македокс“ објави отворен повик за учество на работилница и на форум

Фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“, кој ќе се одржи од 18 до 25 август во Скопје, објави отворен повик за учество на работилница...

Заврши Младинската керамичка работилница во Вранештица

По тридневна работа, заврши осмата сесија на Младинската керамичка работилница во селото Вранештица, Кичевско. На работилницата учествуваа ученици од двете средни училишта од Кичево...

„Изборологија“ во СОУ „Орде Чопела“ во Прилеп

Вие ни јавувате Неодамна во средното општинско училиште „Орде Чопела“ во Прилеп се одржа тестирање на играта „Изборологија“ со учениците претставници на ученичките училишни заедници...

Аматерска филмска работилница во „Центар-Јадро“

Културно-социјалниот простор „Центар-Јадро“ од Скопје објавува повик за учество во аматерската филмска работилница ОКО. Работилницата ќе се одржи од 13 до15 мај 2022 година,...