Ознака: Приватен

Кина со силен импулс за развој на приватниот економски сектор

Економско зајакнување со специјализирани институции за промовирање на приватната економија Основањето посебна институција, наречена Биро специјализирано за промовирање на развојот на приватната економија, е оценето...

Приватен миг

Луиз Буржуа (1911-2010) и на 90 години беше активна уметница. Како ретко кој жив уметник, имаше огромна чест да има ретроспективна изложба во Музејот...

Битка против „колекционери на смет“ на приватен имот

Голем е проблемот со сопствениците на приватни имоти што ги користат истите тие и за депонии, па така, низ градот имаме голем број локации...

Еми Лу Пакард и Фрида Кало во Каза азул, Мексико, 1941...

Приватен миг Еми Лу Пакард, позната уште и како Бети Лу Пакард (1914–1998), била калифорниска повоена уметница позната по сликарството, графиката и фреските. Во 1927...

Сергеј Рахманинов го вози својот нов автомобил, 1910 г.

Приватен миг Сергеј Рахманинов (1873- 1943), руски пијанист, композитор и диригент, важи за еден од најпознатите руски пијанисти кон крајот на 19 и почетокот на...

Чарли Чаплин и Хелен Келер, 1919 г.

Приватен миг Што имаат заедничко најпознатиот комичар и актер на немиот филм, Чарли Чаплин, и активистката и најпозната глува и слепа жена во историјата, Хелен...

Приватен миг

Кандински со својата мачка Васке, 1906 г. Пред да се зафати сериозно со сликарството, славниот руски сликар Василиј Кандински добива „сериозна“ професија по желба на...