Ознака: матичен лекар

Лекови за притисок, шеќер, тироида и за белодробни болести од денес...

Почна да функционира првата од низата најавени реформи во примарното здравство, со која матичните лекари може да препишуваат лекови за регулирање притисок и шеќер...

Пронајдено трајно решение за проблемот со матичен лекар во Шуто Оризари

Министерството за здравство информира дека е изнјадено трајно решение за проблемот со матичен лекар во општината Шуто Оризари. После 6 неуспешни обиди за закуп на...

Ќе останат ли Дојран и регионот без матичен лекар?

Жителите на Стар и Нов Дојран, месното население од овој град и дел од жителите на селото Фурка веќе се во паника кој ќе...

Дел од матичните лекари протестираа, министерството за здравство изненадено

Дел од матичните лекари со получасовен молк искажаа револт барајќи итна поддршка за примарното здравство. Револтираните лекари од неколку градови излегоа пред своите ординации...

Упатство за граѓаните за закажување на тестирање за коронавирус кај матичен...

Закажувањето на земање брисеви од вчера се врши и преку матичните лекари. Доколку граѓаните имаат некој од следните симптоми: сува кашлица, висока температура, треска...