Ознака: идеали

Јане Сандански – најфанатичен приврзаник на македонските идеали

„Да живееш значи да се бориш: робот за слободата, а слободниот - за совршенството“, Јане Сандански По повод 107-годишнината од смртта на великиот македонски водач На...

Зелените идеали ја поделија ЕУ

Се заострува реториката меѓу Франција и Германија за тоа дали нуклеарната енергија е корисна за животната средина, покрај ризиците што самата ги носи, пишува...

Идеалите на мојата генерација БК 79/83

Полесно ни е да се затвориме самите во помали табори и така секој поединечно или во мали групи да си ги остваруваме сопствените цели...

Предадени вековните национални идеали

Поранешниот дипломат Ристо Никовски во пообемен текст за „Нова Македонија“ се осврнува потемелно на договорот за надминување на разликата за името со Грција. Неговите...